Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1000 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Vi heier på norske designere

Vi heier på norske designere 

 

Vi synes det er stor stas å selge klær som er laget av norske designere, og opplever at kundene våre også er begeistret for norsk design. Merker som by TiMo, Close to my heart, ella&il, Amuse by Veslemøy og Makeløs  er viktig merker for oss.  Ikke bare fordi designerne er flinke og vet hva norske kvinner liker å ha på seg, men også fordi disse designerne lager klær i naturmateriale og er opptatt av bærekraft. De lager klær som varer og som kundene kan glede seg over i årevis. Og vi vet at designerne er opptatt levekårene og arbeidsforholdene til menneskene som lager klærne deres, og at de tett på produksjonen og fabrikkene.  


Close to my heart ble etablert etter at Siv Katalen var på klatretur i Himalaya i 2011. Hun forelsket seg i landet og menneskene der og ved hjelp av sherpaen sin kom hun i kontakt med en liten familiedrevet bedrift i Kathmandu og her startet hun produksjonen av cashmereskjerfet Mie som i dag brukes og elskes av tusenvis av norske kvinner. I dag lages en stor del av Sivs kolleksjoner i Nepal, blant annet de fantastiske mohairgenserne og de deilige plaggene i 100 % merinoull. Siv Katalen kjenner personlig menneskene som lager klærnes hennes. Plaggene strikkes på håndstrikkemaskiner og monteres delvis for hånd. Siv Katalen bidrar til flere hjelpeprosjekter i Nepal og engasjerer seg sterkt i kvinners ønske og mulighet for utdanning.
Se vårt utvalg fra Close to my heart her>>


by TiMo ble etablert av Tine Mollat i 2004, og svært mange norske kvinner elsker de romantiske vakre kjolene og blusene hennes. Kjoler og bluser med unike detaljer som er laget i naturlige materialer. Plaggene, som alle har eksklusive mønstre, er tidløse og kan brukes igjen og igjen. Bærekraft er en viktig ledetråd for Mollat, og det er et mantra å respektere menneskene som er involvert i leverandørkjeden og ha helsen til «moder jord» i tankene når kolleksjoner planlegges og lages. by TiMo jobber med steng Code og conduct overfor alle leverandører som garanterer at alle arbeiderne blir godt tatt vare med forsvarlig lønn og trygge arbeidsplasser. Alt vannet som brukes i farge-, og printprosesser gjenbrukes for å unngå å unngå å forgifte elever og drikkevann. By TiMo samarbeider med krisesenterne i Oslo og deltar også i utenlandske hjelpeprosjekter.
Se vårt utvalg fra by TiMo her>>


Makeløs lager de herligste hverdagsplagg i rene naturmateriale, og merket ble etablert for å gjøre det lettere for norske kvinner å ta etiske valg. Designer Grete Marie Borgaard ønsket en motvekt til bruk og kast, og bestemte seg for å satse på tidløse klær i gode kvaliteter og med deilig passform. Hun har et sterkt fokus på resirkulerte stoffer og stoffer med miljøsertifisering. Og kolleksjonene preges av tre viktige elementer: bærekraftig design, kvalitet som varer og etisk produksjon. Klærne hennes produseres i Litauen og arbeiderne har gode arbeidsforhold, fast lønn og regulert arbeidstid med pauser og ferie.  


Amuse by Veslemøy ble etablert av Veslemøy Sæter i 2011. Hun er vokst opp blant stoffruller og fargeprøver og elsker stoffer som gir en følelse av luksus og velvære. Plaggene er laget i naturlige materialer som silke, cashmere, ull og lin. Og de er laget for å vare lenge. Sæter er opptatt av å ha nære relasjoner til sine leverandører og reiser ofte til Kina og Europa på fabrikkbesøk der hun sørger for at etiske retningslinjer blir fulgt i alle ledd ved produksjonen av Amuse.  
Se vårt utvalg fra by Amuse her >>


ella&il ble etablert i 2014 da designerne og svigerinnene Rikke og Lene Holmen-Jensen ikke fant de perfekte basisplaggene og bestemte seg for å lage de selv. Klærne lages i naturlige materialer og er designet for å vare med enkle, tøffe og feminine snitt. Rikke og Lene jobber med leverandører fra Portugal, Tyrkia, Kina og Hong Kong, og besøker fabrikkene.  Alle må produsere i forhold til en Code of conduct som sikrer menneskerettigheter, sikkerhet, arbeidsforhold og lønn for de som jobber på fabrikkene. Ella&il er opptatt av slow fashion og for dem betyr det at de bruker tid på å finne gode funksjonsplagg som lages i kvaliteter og snitt som kan vare i flere år. De ønsker å inkludere alle kvinner i sitt univers og lager klær i mange ulike fasonger slik at de fleste av oss kan finne noe vi like.
Se vårt utvalg fra by ella&il  her >>